Kakšno e-kolo izbrati

Ko izbirate električno kolo, imejte v mislih, za kaj točno ga boste potrebovali. Če vam bo služilo kot transportno sredstvo za opravke po mestu, urbanem okolju, potem naj bo to mestno električno kolo, kjer je v ospredju udobno sedenje in počutje na kolesu, kolo naj ima prtljažnik ali košaro ter primerne gume za asfaltno podlago.

SCOTT SUB TOUR ERIDE 10

Če pa boste kolo uporabljali za rekreacijo, večinoma za vožnjo v naravi, po kolovozih, gozdnih poteh, grobih terenih, izberite gorsko električno kolo. Gorska električna kolesa imajo namreč primerno športno geometrijo za večje fizične obremenitve, primerne gume ter čim manj dodatne opreme, saj ta ustvarja dodatno težo.

Scott Aspect eRide 30

Scott Aspect eRide 30

Baterije za električna kolesa

Ob nakupu preverite tudi vzdržljivost baterije, saj le-te omogočajo različen doseg v kilometrih, višinskih metrih ali urah vožnje.

Električna kolesa imajo lahko snemljivo ali nesnemljivo baterijo. Snemljiva je primernejša npr. za nekoga, ki stanuje v bloku in nima možnosti kolesa vedno prenesti v višje nadstropje, tako lahko sname le baterijo in jo zlahka polni v stanovanju.