Ali nakup ali najem e-kolesa

V zadnjem času opažamo vse več kolesarjev na električnih kolesih. Če je tudi vas zamikalo, da bi ga preizkusili, ste se verjetno najprej srečali z dilemo, ali električno kolo kupiti ali pa ga najeti vsakič, ko ga potrebujete.

Nakup

Nakup električnega kolesa je vreden tehtnega premisleka, saj cena kakovostenga e-kolesa s kakovostno opremo znaša nekaj tisoč evrov. Res morate biti prepričani, kako pogosto boste kolesarili, da ne bo kolo postalo le draga igrača, ki ga vzamete iz garaže le občasno.

Zavedati se morate tudi, da vzdrževanje in redno servisiranje električnega kolesa sodi le v roke strokovnjaka, saj v programske nastavitve in funkcije nepooblaščeni ne smete posegati. Torej k nakupu e-koles prištejte še strošek rednega letnega servisiranja. Redno letno servisiranje vsekakor priporočamo, saj s tem pridobite tudi vse sistemske nadgradnje programske opreme.

Izposoja

Nasprotno pa v primeru izposoje električnega kolesa plačate le uporabo tam in takrat, ko ga potrebujete. Če radi vandrate po različnih krajih Slovenije, boste tako brez nadležnega transporta, dobili e-kolo točno na kraju vaše ciljne destinacije. Kolo bo vedno brezhibno pripravljeno, redno servisirano, po uporabi z njim nimate nobenega opravka več.

V dobrih izposojevalnicah koles običajno svojo floto koles zamenjajo vsako sezono ali dve, sledijo kolesarskim trendom, se prilagajajo potrebam uporabnikov, tako boste pri izposoji praviloma vedno naleteli na relativno novo kolo, vedno lahko izbirali med sodobnimi modeli, na voljo vam bodo prav zadnji modeli koles.

Kolesa, ki si jih lahko izposodite pri nas, si lahko ogledate tukaj.

 

Nakup električnega kolesa je vreden tehtnega premisleka, saj cena kakovostenga e-kolesa s kakovostno opremo znaša nekaj tisoč evrov.