Komu se svetuje uporaba e-koles

Električno kolo priporočamo vsakemu, ki si želi v naravo, hrepeni po rekreaciji, si želi preživeti čudovit športni dan. Nameni in izhodišča uporabe električnih koles pa so lahko različni:

1. Postopno pridobivanje kondicije

Pogosto smo srečali rekreativce, ki po koncu zimskega mirovanja ugotovijo, da niso ravno v najboljši športni pripravljenosti. V tem primeru lahko z e-kolesom v začetku kolesarske sezone začnejo s postopnim ogrevanjem in potem glede na zmogljivost presedlajo na običajno kolo.

2. Dosegljivost zahtevnejših terenov

Pogosto se z e-kolesom podajo na pot tudi tisti, ki jim je kolesarjenje na zahtevnejših terenih prenaporno, z e-kolesom pa tako pot enostavno zmorejo. Električno kolo je v takem primeru odlična rešitev, saj namesto, da bi obupano kolesarili samo po znanih in dosegljivih poteh, se zdaj lahko odpravijo tudi na poti, za katere so doslej menili, da so jim nedosegljive.

3. Namesto z avtomobilom zdaj kar z e-kolesom

Veseli nas, da na e-kolesih vedno pogosteje srečamo posameznike, ki bi se sicer na pot odpravili z avtomobilom. To so morda popotniki, ki se jim razdalje med destinacijami zdijo prevelike za običajno kolo, zato so se doslej odpravili na pot z avtom. Ker imajo električna kolesa doseg tudi 100 kilometrov in več, se zdaj lahko opogumijo in se na pot odpravijo z e-kolesom, kar je neprimerno bolj vznemirljivo, doživeto in zdravo ter okolju prijazno.

Električno kolo priporočamo vsakemu, ki si želi v naravo, hrepeni po rekreaciji, si želi preživeti čudovit športni dan.